Ett nytt smidesstaket har levererats till Kräcklinge i Fjugesta!

Ett nytt smidesstaket har levererats till Kräcklinge i Fjugesta!

Ett möte på en bilbesiktning i Lindesberg ledde till en beställning av detta smidesstaket. Man vet aldrig vem man möter och vad ett möte kan leda till. Jag och en annan kille stod en tidig morgon ensamma i besiktningshallen och småpratade lite om hans superballa importerade lastbil från USA som skulle registrerings-besiktigas. Bara i förbifarten nämnde jag att vi har en Smedja i Nora. 

Min bil blev klar och det var dags att dra. Efter några veckor ringde en härlig dam som berättade att jag hade träffat hennes son på en bilbesiktning! Hon undrade om jag kunde bygga ett smidesstaket till deras veranda till ett hus som är byggt på 80-talet. 

Så fick det bli! Jag åkte och besökte dem för att få en känsla för hur jag kunde utforma en design som passar in i deras miljö. Där ur växte denna design fram, en lite enklare och minimalistisk form med både mjuka och raka linjer med fyrkants- och plattjärn. Det var viktigt att hela installationen skulle vara svävande med enbart fyra monteringspunkter mot befintliga trästolpar, en markfrigång mellan underkant och golv på 10 cm och en distans mellan staken och stolparna på 3 cm.  

Det kommer bli så snyggt när det är målat och monterat på plats vilket beställaren själv står för.  

 Detta smidesstaket har fått namnet Kräcklinge21.