En Inspiration till Kreativt skapande

En Inspiration till Kreativt skapande - och en återblick i Bergslagens historia

Inspirationsföredrag av MéHiel

Inspiration till kreativt skapande, en historisk återblick av Bergslagens historia samt verktygs- och maskinkännedom.

MèHiel är en multikonstnär, inspiratör och eldsjäl och har en stark kärlek till Bergslagen där han hämtar mycket inspiration från både naturen och historian. MèHiel driver Smedjan i Nora som har kommit att bli som ett levande museum, med gamla verktyg och maskiner som fortfarande är i bruk. Smedjan har även utvecklats till att bli en mötes- och utbildningsplats.

Under föreläsningen kommer MèHiel bl.a. att berätta om vad som fört honom framåt i livet, göra en historisk djupdykning från den industriella revolutionen och framåt, berätta om råvaror och hur dem utvinns ur naturen, om järnhantering och hur tillverkning av tackjärn går till, samt lite om smedjans utveckling av verktyg och maskiner genom århundradet.

Syftet med föreläsningen är att få en djupare inblick i det genuina hantverket men också hur arbetsmiljön och arbetsförhållandena såg ut en gång i tiden.

Idag är det många som köper prylar utan att ha någon tanke på var dem kommer ifrån och hur dem tillverkas och det leder ofta till en bristande respekt för hantverket och utövarna.

Övrig information och intresseanmälan

  • Plats: Smedjan, Prästgatan 31 (Kv. Bryggeriet), Nora
  • Max antal: 20
  • Tid: ca. 1,5 timme

Kan även hållas på annan plats.  För intresse eller förfrågan. Kontakta oss via kontaktformuläret.