Kan en rostig järnbit berika en trädgård?

Inspirerande föreläsning om - Kan en rostig järnbit berika en trädgård?

  • Tänk en plats för odling…
  • Tänk en plats för rehabilitering…
  • Tänk en plats för möten…
  • Tänk en plats för liv och olika livsformer…

En trädgård kan innehålla så mycket som samverkar och lever i symbios med varandra, där var och en berikar på sitt sätt till mångfalden och floran. 

Jag, MèHiel ser trädgården som en lunga som ger kraft och energi, en plats att känna välmån och glädje i. Kanske har aldrig trädgården varit så viktig som nu!

Utemiljöer anpassat efter naturens förutsättningar ger olika möjligheter till att skapa och bygga. Alltifrån den lilla villaträdgården, till den stora parken. Med enkla medel kan vi åstadkomma rätt mycket och med ett mått av kreativitet och fantasi skapa en unik miljö att vistas i och som berikar kropp och själ. 

Om man kan lära sig att se möjligheterna med olika material och kunna tillvarata och förädla gamla prylar för att göra något nytt av dem, kan det bli intressanta installationer, föremål och funktioner.

Vilka kunskaper behövs? Vilka verktyg och maskiner kan man ha nytta av?

Detta kommer vi att gå igenom på träffen i Smedjan i Nora, alltifrån enkla handverktyg och exempel på maskiner som man kan använda sig av. Vi kommer att gå igenom olika material som kan vara lämpliga i trädgården. Alltifrån bearbetat material så som järn, skrot och virke till naturligt material.

Detta blir också ett möte för erfarenhetsutbyte, nätverkande och inspiration.

Övrig information och intresseanmälan
  • Plats: Smedjan, Prästgatan 31 (Kv. Bryggeriet), Nora
  • Max antal: 10
  • Tid: ca. 1,5 timme

Kan även hållas på annan plats, dock utan visning av maskiner och verktyg. För intresse eller förfrågan. Kontakta oss via kontaktformuläret.