Besök av ett härligt gäng dagisungar från Nora

Besök av ett härligt gäng dagisungar från Nora

För några veckor sedan fick vi ett besök av ett härligt gäng dagisungar från Nora, som var på ett studiebesök i Smedjan. Barnen fick se hur smide går till och vi förevisade en del smidesverktyg och maskiner som används vid smide. Besöket slutade med en sångstund på övervåningen där barnen och fröknar bland annat fick öva stämsång. Isabella, undervisar ju i sång i vår sal i Smedjan för övrigt. 

Barnens tankar om studiebesöket i Smedjan: ”lekte” – ”spännande” – ”stoppade en pinne i elden” –  ”värmde järn till 800 grader” – ”vi gjorde en krok” – ”hamrade på stora maskiner” – ”plattade järn med en maskin” – ”tittade på det man sätter på graven” – ”gick upp och sjöng”.  

Efter besöket sprang ungarna vidare till Björk Kafé och Skafferi på området för en fika.

Vi fick även en glad nyhet i mitten på oktober från Region Örebro län. Vi har tilldelats ett litet bidrag till att genomföra 2 st workshops för ungdomar i Nora, i syfte till att stärka den lokala och regionala konstlivet samt stimulera till en ökad mångfald och bredd i Örebro läns konstliv. Det ska bli spännande att se hur projektet kan utvecklas vidare efter detta och hur smedjan kan bli en tillgänglig plats för folkbildning och kunskapsberikning inom kultur, hantverk och Bergslagens historia. 

Sol

Isabella & MéHiel