Racermaskinen Evil Bitch m/42

Under sommaren och hösten har den lilla racermaskinen som ibland står utanför Smedjan i kv. Bryggeriet fått en stor uppmärksamhet och många har varit nyfikna på vad det är för något. 

Hojen heter Evil Bitch m/42 är ombyggd av mig under försommaren 2008. I sitt ursprung är det en modifierad militärcykel modellnr. m/42, tillverkad av Nymans verkstäder (NV) i Uppsala någon gång under 40-talet. Motorn är en luftkyld 2-takt Kinamotor på 60cc, årsmodell 2008 med en topphastighet på ca 52 km/h.

Premiärkörning för Evil Bitch m/42 var lördagen den 14 juni 2008 i samband med att vi i Ton Up Club Stockholm arrangerade ett Vintage-bike evenemang “F.W. Applebee Speed Trophy” på Barkarby flygfält med drag-racing för motorcyklar tillverkade före 1979. Evil Bitch m/42 var med och först ut på banan med startnummer ”1”. Det första racet var mot en grym Honda Caféracer som Evil Bitch m/42 vann emot!!? Hondan fick överslag i tändstiften pga regnoväder. 

Men några mer segrar blev det inte för Evil Bitch m/42 denna dag! 

Samma år var Evil Bitch m/42 även med på Mods vs Rockers som anordnades för andra året i Stockholm av Ton Up Club Stockholm och Lambretta Club Stockholm. 

Evil Bitch m/42 gjorde sedan comeback på Noradagarna 2019 efter 8 år gömd under ett lakan! 

Om Militärcykel m/42: Under 40-talet gav den svenska krigsmakten de ledande svenska cykeltillverkare dvs. Husqvarna vapenfabrik AB, Nymans-bolagen AB och AB Cykelfabriken Monark en order på tillverkning av militärtrampcyklar av en modell kallade m/42. Därav namnet m/42. 

SolKram M…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *