”En lastbil kom med 480 meter järn”. Vad hände sen?

”En lastbil kom med 480 meter järn". Vad hände sen?

Vi fick för typ ett år sedan en beställning på 6 st offentliga konstverk som skulle placeras någonstans på kommunens mark och verken skulle bestå av runda klot. Sedan var det upp till mig att utforma resten. Jag fick då en idé att tillverka klot utformade som Moder Jord. Detta blev ett skrymmande projekt i den lilla smedjan, eftersom varje klot har en omkrets på 4 m och 2.5 m höga.

En sen kväll dök tanken upp, efter att jag hade börjat bygga dem, kommer det gå att få ut dem genom porten? När jag kontrollmätte hade jag en tolerans på knappt 2 cm, puuuhhh. En ny lära i livet innan man tackar ja till ett jobb.

När beställaren såg första klotet beslöt dem att dem skulle placeras i rondellen i kv. Bryggeriet, typ 15 meter från vår verkstad utanför vårt fönster. Så en dag här nyligen tog jag dessa bilder efter att första snön hade kommit.

Text på den insnöade skylten:

MODER JORD UNDER EXPANSION
Jordkloten symboliserar Moder jord och allt som lever av henne under en pågående frekvenshöjning och expansion.

I Moder Jords kärna finns en inre sol med solstrålar som strålar ut och tillsammans med den genomgående spiran binder dem samman alltet. På toppen av spiran finns kronan på verket, som en antenn, som kommunicerar med hela skapelsen.

MéHiel,
 Bergslagen, Nora 2022