En spätta på 95 år kom dånande på en Harley!

En spätta på 95 år kom dånande på en Harley!

Smedjan är inte bara en Smedja utan många gånger en plats med helt underbara möten med besökare och kunder. Som denna helg till exempel, då vi bl.a. fick besök av en spetta på 95 år som kom åkandes på sin sons Harley med sina kryckor instoppade i hojens packväskor. Sonen är en gammal bikervän till mig, sa att man för köra lite försiktigt, hojen gör ju 150 knyck på 3:an och det är ett jädrans vridmoment i motorn. Själv tänkte jag; vad lätt det är att hans gamla moder kan flyga av när man drar på lite extra med gasen, typ vid en omkörning! 

Det var verkligen en syn för ögat när sonen skulle instruera och placera sin mor på den lilla bönpallen och förbereda åtgärder inför körning! Det var verkligen ett överraskande, annorlunda och ett helt underbart möte med en mor och son.

Ett annat mycket minnesvärt besök var när ett gäng bilburna herrar och damer kom på besök med sina helt otroligt väl omhändertagna Jänkare. De hade samlats i Nora över helgen för att planera en resa till USA, där de ska frakta över sina egna jänkare, typ 14 st. från Göteborgs hamn i containrar för att sedan fraktas över till USA. Där ska dem sedan göra en roadtrip under två månaders tid körandes i konvoj genom landet upp mot Kanada. 

Jag blev helt mållös när dem berättade om sitt projekt. Bara att få till logistiken med att köra 14 st. gamla jänkare från 50 -70 talet, fixa till ett gemensamt boende vid varje stopp för hela gänget, ha en plan för hur man ska gå till väga om en jänkare pajar efter vägen och rutiner för att transportera den till en verkstad efter vägen som kan laga en sådan gammal bil. Samtidigt måste detta vara en livsresa och få köra över en gammal jänkare från Sverige och visa upp den i sitt hemland för likasinnade.

Sol M….