Hej på er Smedjevänner!

Hej på er Smedjevänner!
Det är full rulle för oss nu och vi ligger efter med beställningsjobb vilket innebär att vi inte har samma tillgänglighet i butiken som tidigare. Vi har precis nu blivit klara med vår kamin-grill som vi döpt till ”Ässjan”. Igår hade vi en lite familjeträff på skrotgården där vi proveldade i kaminen och det blev ett jättebra drag i den. Vi passade då på att även grilla med vårt unika designade grillgaller som är ett tillbehör till kaminen med ett mycket lyckat resultat. 

Vi har diskuterat väldigt mycket vilken typ att ytbehandling vi ska ha och det enklaste och billigaste är att sprutmåla med värmebeständig färg. MEN det strider lite mot vår vision att eftersträva i största möjliga mån organiskt material, så vi beslutade att använda oss av gammal traditionell ytbehandling och bränna den med en blandning av kokt linolja och trätjära. Självaste bränningen tog ungefär 3h att utföra och den stora utmaningen var att se till att det inte blir för varmt så att plåten slår sig. Självaste plåten är i 3 m och är i botten utrustad med brandfast tegel. Och för att reglera luftflödet finns det ett spjäll i botten, precis som i en ässja. 

Fr.o.m den 7:e augusti fram till Ljusstråket kommer kamin-grillen att vara tillgänglig att beskåda på Ljusstråkets samlingsutställning i Bryggerihuset i Nora. Vårt tema är ”Elden i Bergslagen” och ytterligare två föremål tillverkade i Smedjan finns att beskåda på detta tema.

Sol

I&M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *